UPDATE: Woning volledig ingestort in door gasexplosie in Oldenzaal (GRIP 3): brandweer zoekt derde persoon

UPDATE 11:26 uur: Oldenzaal – Een woning aan de Hoefsmid in Oldenzaal is maandagmorgen ingestort. De brandweer heeft twee personen onder het puin vandaan gehaald. Een derde persoon waar contact mee is wordt door de brandweer bevrijd.

Het incident vond omstreeks kwart voor tien plaats. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt naar de plaats van het incident.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 3. Ook zijn er drie traumahelikopters opgeroepen. Daarnaast is het Specialisme Technische Hulpverlening van de brandweer opgeroepen. Dit team is gespecialiseerd in assistentie bij instortingen. Zij zijn uitgerust met speciaal gereedschap en materieel om de bouwconstructie te stabiliseren en een redweg te creëren.

De omgeving van het incident is door de hulpdiensten afgezet. De exacte oorzaak van de instorting wordt nog onderzocht. De brandweer bevestigt dat het gaat om een gasexplosie. De ravage is enorm. De hulpdiensten roepen op om niet naar het incident toe te komen en de hulpdiensten de ruimte te geven.

De opvang locatie is hockeyvereniging Bully aan de Sportlaan 12. Omstanders en betrokkenen kunnen daar naartoe om over het incident te praten of samen te zijn.

(foto: © Dennis Nengerman | News United)