Derde persoon onder puin vandaan gehaald; Woning volledig ingestort door gasexplosie in Oldenzaal (GRIP 3)

Oldenzaal – Een woning aan de Hoefsmid in Oldenzaal is maandagmorgen ingestort. De brandweer heeft drie personen onder het puin vandaan gehaald.
Het incident vond omstreeks kwart voor tien plaats. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt naar de plaats van het incident.

De hulpdiensten schaalden als snel op naar GRIP 3. Ook werden er drie traumahelikopters opgeroepen. Daarnaast is het Specialisme Technische Hulpverlening van de regio IJsselland opgeroepen. Zij hebben geholpen met het stabiliseren van de woning en het redden van een persoon.

De omgeving van het incident is door de hulpdiensten afgezet. De brandweer bevestigt dat het gaat om een gasexplosie. De exacte oorzaak van de instorting wordt nog onderzocht.

USAR NL heeft assistentie verleend met een reddingsgroep, drie speurhonden, hondengeleiders en een teamleader. De opvang locatie is hockeyvereniging Bully aan de Sportlaan 12.

Omstanders en betrokkenen kunnen daar naartoe om over het incident te praten of samen te zijn. Naast de ingestorte woning zelf, hebben omliggende woningen ook schade. Een constructeur van de Gemeente Oldenzaal is aanwezig. Ook helpt Stichting Salvage bij het in kaart brengen van de schade.

(foto: © Dennis Nengerman | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal! Volg ons ook op Facebook!