Inbreker aangehouden in Denekamp dankzij alert optreden getuigen

Denekamp – Alerte getuigen hebben woensdag 7 mei een inbreker op heterdaad betrapt bij de Mariakapel en vastgehouden totdat de gealarmeerde politie gearriveerd was. De verdachte een 26-jarige man uit Nordhorn (DE) is voor onderzoek in verzekering gesteld.

Rond 16.15 uur zien getuigen dat een man inbreekt bij de Mariakapel en er met diverse goederen vandoor gaat. Zij volgenen de man en houden hem in een weiland aan de Grensweg vast tot de politie hem overneemt. De ontvreemde goederen worden aangetroffen in een bossage niet ver van de plek waar de 26-jarige is aangehouden. Na onderzoek van de goederen blijkt dat hij niet alleen heeft ingebroken in de kapel maar ook vermoedelijk heeft ingebroken in een woning eerder die middag aan de Grensweg. Deze goederen gaan terug naar de 35-jarige eigenaresse. Tevens zijn er goederen aangetroffen, een saxofoon en een harde schijf, die niet herleidbaar zijn naar de rechtmatige eigenaren.

De politie vraagt mensen die een harde schijf of saxofoon missen zich te melden bij de politie via 0900-8844. De 26-jarige is ingesloten voor verder onderzoek.

20140508-175315.jpg

(Bron: politie)