65-jarige Oldenzaler bij babbeltruc van armband beroofd, politie waarschuwt

Oldenzaal, Hengelo – Woensdagmiddag 7 mei is op de Brederostraat in Hengelo een 65-jarige man uit Oldenzaal tijdens een babbeltruc van zijn armband beroofd.


De man liep rond 12.30 uur met zijn echtgenote over de Brederostraat toen hij door een babbeltruc van zijn armband werd beroofd. De inzittenden – 1 man en 2 vrouwen – vroegen het echtpaar de weg en bedankten hierbij de man met het omdoen van een goedkoop sieraad. Kort daarna bleek dat hierbij zijn eigen armband was weggenomen. De politie werd gealarmeerd maar de auto met het drietal was toen al weg. De man heeft aangifte gedaan.

Een soortgelijke poging door vermoedelijk dezelfde daders heeft zich die middag rond 14.30 uur ook voorgedaan aan de Castorweg in Hengelo. Hier werd een vrouw die in de tuin aan het werk was aangesproken. Door alert optreden van de vrouw en omdat zij geen sieraden droeg is het bij een poging gebleven.

Wees alert
De politie adviseert om altijd alert te zijn op het moment dat u op straat door vreemden wordt aangesproken. Daarnaast adviseert de politie om ook met (groot-)ouders in gesprek te gaan over dit soort praktijken. Dit zodat oudere mensen op hun hoede zijn zodra vreemden op straat een gesprekje aanknopen of de weg vragen.

(bron politie)