Gewonden bij brand in Tubbergen

Tubbergen – Zaterdagmiddag 16 november heeft een korte, hevige brand gewoed in een woning aan de Havezatestraat in Tubbergen. De beide bewoners hebben dusdanig veel rook ingeademd, dat ze me een ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. De woning heeft veel brand- en rookschade opgelopen.

Vanmiddag om 15.45 uur kwam er bij de Meldkamer een melding van een woningbrand aan de Havezatestraat in Tubbergen. Toen de brandweer aankwam, bleek het te branden in de woonkamer. De beide bewoners waren op dat moment al buiten. De brandweer kon de brand snel blussen. Desondanks heeft de woning veel schade opgelopen. In de woonkamer is sprake van brandschade en door het gehele huis is er veel rookschade.

Ten tijde van het uitbreken van de brand waren de bewoners thuis. De vrouw heeft de brand ontdekt en de man gewaarschuwd. Omdat de brand forse rookontwikkeling veroorzaakte, hebben beide bewoners erg veel rook ingeademd. De brandweer heeft ze voorzien van zuurstof. De man en vrouw zijn beide per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht.

De oorzaak van de brand is onbekend.

(bron: brandweer Twente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *