fotoserie: Schade aan AVIA-tankstation A1 Deurningen bij daglicht goed te zien

Deurningen – De schade aan het AVIA-tankstation langs de A1 bij Deurningen is, nadat er donderdagavond 16 oktober een vrachtwagen het tankstation is binnengereden, bij daglicht goed te zien.

Rondom het tankstation zijn hekken geplaatst en worden (herstel) werkzaamheden uitgevoerd.
Het noodgebouw voor het zwaar beschadigde AVIA-tankstation gaat volgende week open. Dat laat facilitair manager Ten Voorde aan RTV-Oost weten.

Personeel van het tankstation is bezig om de shop leeg te halen. Het is niet bekent of de shop van het tankstation herstelt of volledig gesloopt wordt. De parkeerplaats Lonnekermeer en de toiletten op de parkeerplaats zijn wel bereikbaar.

Persbericht politie:
Een vrachtwagen is donderdagavond 16 oktober de shop van een benzinestation aan de A1 binnengereden.

De vrachtwagenchauffeur raakte licht gewond. De tankshop raakte zwaar beschadigd.

De politie kreeg rond 22.00 uur de melding dat een vrachtwagen, geladen met groente, de shop van een benzinestation bij parkeerplaats Lonnekermeer was binnengereden. De chauffeur, een 54-jarige man uit Berlijn, raakte licht gewond aan zijn voet. Hij kon op eigen kracht de auto verlaten. Uit een eerste onderzoek bleek dat de chauffeur met zijn vrachtauto van de snelweg raakte en vervolgens de tankshop binnenreed. De Verkeersongevallendienst van
de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.
Bij de chauffeur werd een blaastest afgenomen. Hij bleek niet teveel gedronken te hebben. Op het moment van het incident waren twee medewerkers en enkele klanten in de tankshop aanwezig, maar niemand raakte gewond.

Door de botsing raakte de tankshop zwaar beschadigd. Er was enige tijd sprake van instortingsgevaar.

In de loop van de nacht is de vrachtauto weggesleept voor technisch onderzoek. De tankshop is gestut. Bouwtechnisch onderzoek moet uitwijzen wat met de tankshop gaat gebeuren.

Het tankstation is niet bereikbaar. De parkeerplaats wel.

(Bron: politie)
(Foto’s: www.112Oldenzaal.nl)