foto en video: Herstelwerkzaamheden bij tankstation Lonnekermeer in volle gang

Deurningen – Nadat er gisteravond een vrachtwagen de shop van een benzinestation aan de A1 is binnengereden is vandaag begonnen met de herstelwerkzaamheden.

Rondom het tankstation zijn hekken geplaatst. De verwachting is dat er volgende week weer getankt kan worden. Op dit moment wordt de berm en de vangrail hersteld naast het tankstation. Daarnaast is de tankshop gestut.

Bij de het ongeval raakte de vrachtwagenchauffeur raakte licht gewond. De tankshop raakte zwaar beschadigd. De politie kreeg rond 22.00 uur de melding dat een vrachtwagen de shop van een benzinestation bij parkeerplaats Lonnekermeer was binnengereden. De chauffeur, een 54-jarige man uit Berlijn, raakte licht gewond aan zijn voet. Hij kon op eigen kracht de auto verlaten. Uit een eerste onderzoek bleek dat de chauffeur met zijn vrachtauto van de snelweg raakte en vervolgens de tankshop binnenreed. De Verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Op het moment van het incident waren twee medewerkers en enkele klanten in de tankshop aanwezig, maar niemand raakte gewond. Door de botsing raakte de tankshop zwaar beschadigd. Er was enige tijd sprake van instortingsgevaar. In de loop van de nacht is de vrachtauto weggesleept voor technisch onderzoek. Bouwtechnisch onderzoek moet uitwijzen wat met de tankshop gaat gebeuren. Het tankstation is niet bereikbaar, de parkeerplaats wel.


(bron, foto en video: 112Twente | www.112twente.nl)