Foto: 24/7 camerabewaking moet in Oldenzaal fietsendiefstal tegengaan

Oldenzaal – Aanstaande donderdag wordt de bewaakte fietsenstalling aan de Nagelstraat geopend. Op drukke winkeltijden, op donderdag, vrijdag en zaterdag, kunnen bezoekers aan het centrum daar onder toezicht hun fiets stallen.

Bovendien worden er drie bewakingscamera’s geplaatst die – ook buiten deze tijden – de stallingsplaats filmen, zodat incidenten geregistreerd worden en fietsendieven kunnen worden opgespoord. Het stallen van de fiets is gratis.

De toezichthouders zijn aanwezig op donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Ook op het station is met ingang van deze week toezicht aanwezig. Op het station worden van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur de gestalde fietsen door toezichthouders in de gaten gehouden. Bovendien zien zij toe op het netjes neerzetten van fietsen en halen ze afgedankte fietswrakken weg. De toezichthouders zijn in dienst van de stichting De Werkwijzer, die ook de stationsrestauratie uitbaat en in opdracht van de NS het station netjes houdt.

Fietsgebruik stimuleren
In Oldenzaal wordt gemiddeld elke dag een fiets gestolen. De meeste fietsen worden gestolen op het station en in het winkelgebied. Het risico op fietsendiefstal blijkt voor mensen een belangrijke reden om niet met de fiets te gaan. Met het aanbieden van een gratis bewaakte stalling wil de gemeente het gebruik van de fiets stimuleren en fietsendiefstal tegen gaan.

Proefperiode
De gemeente doet nu een proef tot eind dit jaar om te kijken of er behoefte is aan bewaakte fietsenstallingen
en hoe de ervaring is met verschillende vormen van toezicht. Na evaluatie, in het najaar, kan de gemeenteraad besluiten over eventuele voortzetting.

(bron: Gemeente Oldenzaal)
(foto: 112Oldenzaal.nl)