42-jarige oplichter wordt veroordeeld tot gevangenisstraf van 8 maanden voor oplichting van onder andere Oldenzaals bedrijf

Almelo – Een 42-jarige oplichter uit Wierden wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en de maximale taakstraf van 240 uur.

De man heeft in een periode van enkele maanden goederen, voornamelijk iPads, iPhones en computers, gekocht met de bedoeling deze goederen niet te betalen. De ondernemers hebben door zijn handelen financiële schade geleden.

Ook een bedrijf in Oldenzaal is slachtoffer geworden van de oplichter. Omstreeks 1 februari 2014 en 26 maart 2014 bestelde hij 12 maal een Apple Iphone 5S 16GB, tien maal een Apple Ipad en een Apple Imac 27inch bij het bedrijf in Oldenzaal.

De man, zelf ook ondernemer geweest, kon weten welke gevolgen zijn handelen voor de ondernemers zou kunnen hebben. De rechtbank rekent dit hem aan.

De rechtbank heeft bij de bepaling van de straf rekening gehouden met het feit dat hij eerder met justitie in aanraking is geweest voor vermogensdelicten.

De man moet ook een schadevergoeding betalen van in totaal ruim €35.000,-.

(bron: Rechtspraak)