Auto klemgereden na achtervolging op A1 bij Oldenzaal

Oldenzaal – De Koninklijke marechaussee stond woensdagmiddag op de grens bij de A1 te controleren toen een zwarte Mercedes zonder kentekenen platen hun met hoge snelheid voorbij kwam. Zij hebben hierop gelijk de achtervolging ingezet.

De bestuurder leek niet voornemens om te stoppen en had inmiddels ook de landelijk eenheid achter zich aan met een snelle Audi. De bestuurder van het voertuig nam vervolgens de afslag Oldenzaal-Zuid waar hij kon worden klemgereden.

De bestuurder gaf een warrig verhaal over de herkomst van de auto en gaf de politie de indruk drank te hebben gebruikt. Hierop hebben agenten de man laten blazen wat resulteerde in een uitslag van 985 UGL. Omdat de man aangaf ook drugs te gebruiken is er ook een drugstest afgenomen en ook deze uitslag was voor de bestuurder niet goed.

Omdat de herkomst van de auto niet duidelijk is en de man niet kan aangeven waar de auto vandaan komt is de hij aangehouden voor verduistering/diefstal, en heeft hij verschillende bekeuringen gehad voor onder anderen rechts inhalen en 170km/uur rijden daar waar 100km/uur is toegestaan, rijden zonder dat hij in bezit is van een rijbewijs en onnodig gebruik maken van de vluchtstrook.

(Bron: politie)