25-jarige Oldenzaler krijgt twee jaar cel voor diefstal

Almelo – Een 25-jarige man uit Oldenzaal krijgt de ISD-maatregel opgelegd vanwege de diefstal van een bronzen schaap in De Lutte.

De man is door de rechtbank Overijssel ook veroordeeld voor de diefstal van een stofzuiger en een externe harde schijf in Oldenzaal.

De Oldenzaler is in het verleden herhaaldelijk veroordeeld voor diefstallen. Hij gaat ondanks de in die veroordelingen gelegen waarschuwingen hiermee door. Tijdens het plegen van deze feiten liep hij nog in meerdere proeftijden. De man geeft daarmee aan zich kennelijk niets aan te trekken van rechterlijke beslissingen en geen enkel respect te hebben voor de eigendommen van anderen.

De oorzaak van zijn strafbare gedrag is veelal gelegen in zijn drugsverslaving. Mogelijkheden om iets aan zijn verslavingsproblematiek te doen heeft de man onbenut gelaten.

Een ISD (Inrichting voor Stelselmatige Daders) is bestemd voor het opsluiten van frequente wetsovertreders, ook wel veelplegers of draaideurcriminelen genoemd. Sinds 1 oktober 2004 kent de Nederlandse wet dze maatregel. Met de ISD-maatregel kunnen meerderjarige veelplegers voor maximaal twee jaar worden vastgehouden. Door hen lang op te sluiten wordt het hen feitelijk onmogelijk gemaakt om nog delicten te plegen.

(bron: Rechtspraak)