196 vluchtelingen in noodopvang sporthal De Thij Oldenzaal

Oldenzaal – Op vrijdag 2 oktober arriveert tussen 18.00 en 20.00 uur een groep vluchtelingen van 196 personen in de noodopvang in sporthal De Thij in Oldenzaal.

Het grootste gedeelte van de groep is afkomstig uit Syrië. Er zijn 47 personen bij in de leeftijd van 0 – 20 jaar. De vluchtelingen blijven 3 tot maximaal 5 dagen. Daarna vertrekken de vluchtelingen richting een opvanglocatie elders in het land.

Burgemeester Theo Schouten: “Wij kunnen en willen onze ogen niet sluiten voor hetgeen er nu gebeurt in de wereld. Zowel het college als de gemeenteraad staan unaniem achter het besluit om sporthal De Thij als noodopvanglocatie voor 200 vluchtelingen voor een periode van drie tot vijf dagen beschikbaar te stellen. Ik vind het hartverwarmend dat veel mensen direct hun hulp hebben aangeboden. Hieruit kun je opmaken dat veel mensen geraakt zijn door de grote stroom van vluchtelingen en daar hun steentje aan willen bijdragen. Natuurlijk is het voor veel mensen spannend dat er in hun wijk een grote groep vluchtelingen tijdelijk zijn intrek neemt in de sporthal. Ook daar hebben wij alle begrip voor”.

Begeleiding
De vluchtelingen worden begeleid; dat wil zeggen dat er in sporthal De Thij 24 uur per dag mensen aanwezig zijn, die verzorging bieden en activiteiten organiseren. Er is 24 uur per dag beveiliging aanwezig in en rondom de opvanglocatie. Ook houdt de politie een extra oogje in het zeil. Verder zijn er tolken aanwezig om ervoor te zorgen dat de communicatie soepel verloopt. De vluchtelingen mogen het terrein verlaten.

Vrijwilligers
Mensen die hulp willen bieden, kunnen contact opnemen met Carla Boerrigter of Ilse Brummelhuis van Impuls (telefoonnummer (0541) 57 14 14). Met de mensen die zich al hebben aangemeld om hulp te bieden, neemt Impuls contact op.

Vragen en meer informatie
De gemeente kan zich goed voorstellen dat inwoners vragen hebben over deze noodopvang van vluchtelingen. Omwonenden en gebruikers worden over de komst van de vluchtelingen geïnformeerd. Meer informatie is te vinden op www.oldenzaal.nl/noodopvang en via de gemeentelijke social media kanalen www.facebook.com/StadOldenzaal en www.twitter.com/StadOldenzaal. Op de website staat een lijst met vragen en antwoorden. Uiteraard is de gemeente ook telefonisch bereikbaar voor het stellen van vragen via (0541) 58 81 11.

(bron: Gemeente Oldenzaal)
(foto: 112Oldenzaal)