17-jarige scooterrijder uit Oldenzaal rijdt ruim 73 km/u over Enschedesestraat in Oldenzaal

Enschede – De politie heeft 20 november op twee locaties een bromfietscontrole gehouden.

In totaal zijn 153 scooters gecontroleerd. Hiervan hebben 52 scooters een Wachten Op Keuring (WOK)- status gekregen. Tevens is tegen alle 52 bestuurders proces-verbaal opgemaakt voor een te hoge constructiesnelheid van hun scooter.

Donderdag is tussen 13.30 uur en 16.15 uur gecontroleerd op de Lambertus Buddestraat. Hierbij zijn 37 boetes uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid (+ 37x WOK-status), vijf scooterrijders kregen een boete voor het rijden op het fietspad en drie voor het rijden zonder rijbewijs.
Van 18.30 uur tot 21.00 uur is gecontroleerd op het Stationsplein. Hier zijn 72 scooterbestuurders gecontroleerd. Van 15 scooters was de constructiesnelheid te hoog. De scooters zijn voorzien van een WOK-status en de bestuurders hebben een boete gekregen.Van een 17-jarige scooterrijder uit Oldenzaal is ook het rijbewijs ingevorderd omdat hij met ruim 73 km/u over de Enschedesestraat in Oldenzaal reed.

WOK-status
De regelgeving is met ingang van 1 juli 2014 aangepast, wat betekent dat personen met opgevoerde scooters eerder een Wachten Op Keuring (WOK)-status krijgen. Een WOK-status houdt in dat de politie namens de Rijksdienst Weg Verkeer (RDW) een rijverbod oplegt. Dat betekent dat u niet meer met uw scooter/brommer op de openbare weg mag rijden. Uw voertuig moet eerst afgevoerd worden en opnieuw gekeurd bij de RDW. De kosten hiervoor zijn voor de eigenaar van de scooter/brommer.

(Bron: politie)