Woningbrand Denekamp, bewoonster ademt rook in

Denekamp, Vrijdagmiddag 31 januari heeft een korte, hevige brand gewoed in een woning aan de Brinkstraat in Denekamp. De bewoonster is licht gewond geraakt bij het redden van haar hond en heeft daarbij rook ingeademd. Ambulancepersoneel heeft haar naar het ziekenhuis gebracht.

De woning heeft veel brand- en rookschade opgelopen en is onbewoonbaar verklaard.

Vrijdagmiddag 31 januari om 13:06 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een woningbrand aan de Brinkstraat in Denekamp. Toen de brandweer aankwam, bleek het te branden bij de keuken. De bewoonster was op het moment van uitbreken niet aanwezig. Bij terugkomst treft zij een brandende woning aan en redt haar hond uit de woning. Hierbij loopt zij lichtelijke verwondingen op en heeft daarbij rook ingeademd. Ambulancepersoneel heeft haar opgevangen en naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer kon de brand snel blussen. Desondanks heeft de woning veel schade opgelopen. Op de benedenverdieping en plafonds is er sprake van brandschade en door het gehele huis is er veel rookschade. Hierdoor is de woning onbewoonbaar verklaard.

De oorzaak van de brand is onbekend.

Foto: Bob Wolbert