Wilde achtervolging eindigt in weiland;vier Duitse politieauto’s gesneuveld

Vannacht zagen agenten een voertuig met hoge snelheid voorbij rijden. Opvallend was dat dit voertuig verse schade had. Toen er een stopteken werd gegeven ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Gevolg hiervan was een wilde achtervolging die eindigde in een weiland naast de Denekamperstraat.

In een poging om aan de politie te ontsnappen is de bestuurder door een droge sloot gereden. Hierdoor is het voertuig gelanceerd en ongeveer vijftien meter verderop in het weiland terecht gekomen.
Gezien de schade aan het voertuig zijn de drie inzittenden te voet gevlucht. Deze inzittenden, allen afkomstig uit Ierland, zijn na een achtervolging te voet in een aangrenzend bosperceel en een droge sloot aangehouden.

Uit onderzoek is gebleken dat de Duitse collega’s eerder op de avond een achtervolging hadden met dit voertuig. Bij deze achtervolging zijn onder andere vier dienstvoertuigen gesneuveld. Uiteindelijk zijn de verdachten uit het oog verloren en gevlucht richting Nederland. De aanleiding van deze achtervolging was een poging diefstal van een camper.

De verdachten zijn allen overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne. Nadat het Nederlandse onderzoek is afgerond zullen de verdachten worden overgedragen aan Duitsland.