Wilde achtervolging door Noord-Oost Twente; een gewonde, twee aanhoudingen, politiewagen in de sloot

Noord-Oost Twente – In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden door Noord-Oost Twente. Een voertuig met Duits kenteken negeerde in het Duits/Nederlands grensgebied van de gemeente Losser een stopteken. De achtervolging via Losser, de Lutte, Oldenzaal en Beuningen eindigde in een weiland aan de Punthuizerweg in Beuningen. Het voertuig met Duits kenteken is daar een weiland ingereden, een politiewagen is voor dat weiland in de sloot beland. Een tweede politiewagen is, achter het voertuig, het weiland ingereden. Het verdachte voertuig is aan het einde van het weiland ook in een sloot beland.

Een verdachte kon door de politie snel worden gepakt. Een tweede verdachte is door een politiehond enige tijd later gevonden.

Een verdachte is gewond geraakt en onder politiebegeleiding, met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De twee agenten welke met hun voertuig in de sloot zijn beland zijn ongedeerd gebleven. Waarom beide mannen ervan doorgingen is niet bekend.

Een sleper heeft het politievoertuig uit de sloot gehaald en afgesleept. Het voertuig van de verdachten is door middel van een trekker uit de sloot gehaald en door de sleper geborgen.

(foto: Dennis Nengerman | News United)