Weer ouderen bestolen door ‘knuffeldief’

Enschede – Opnieuw zijn ouderen in Twente slachtoffer geworden van ‘knuffeldieven’. Op woensdag 29 april werden meerdere ouderen geknuffeld, waarna ze bestolen werden. De politie waarschuwt om alert te zijn als vreemden willen knuffelen.

Vanmorgen werd in Holten rond half 12 een 66-jarige vrouw benaderd op de parkeerplaats van een supermarkt. Dat was aan het Zwarte Pad. Een jonge vrouw vroeg om een donatie voor een stichting. Toen de 66-jarige vrouw geld gaf, werd ze als dank geknuffeld.

Waarschuwing helpt
Op dat moment dacht de Holtense vrouw aan alle berichten in de media over knuffeldieven. Ze voelde dat haar gouden ketting van haar hals verdwenen was. Ze sprak de jonge vrouw daar meteen op aan, en zag dat haar halsketting los over haar arm hing. De 66-jarige vrouw kon de ketting nog snel in haar tas stoppen en heeft de politie gebeld. De ‘knuffeldief’ werd niet meer aangetroffen, het gaat om een vrouw met donker lang haar van ongeveer 30 jaar oud.

Geld buitgemaakt
Even later kwam er een melding uit Delden. Daar werd een 74-jarige vrouw in een rolstoel bestolen door een jonge vrouw met donker lang haar. Het slachtoffer had net gepind, toen ze door de vrouw gevraagd werd om geld voor een goed doel. Als dank werd ook dit slachtoffer geknuffeld. Toen ze thuis kwam bleek het geld uit haar portemonnee te zijn verdwenen.

Later op de middag werd ook een vrouw in het centrum van Wierden bestolen. De 85-jarige vrouw wilde uit haar auto stappen toen ze werd geknuffeld door een meisje van rond de 14 jaar. Het meisje had donkerbruin haar en een spijkerjasje aan. De vrouw weerde het meisje af omdat ze het niet vertrouwde. Toen het meisje om geld vroeg voor een goed doel gaf de vrouw enkele euro’s. Toen ze even later haar sieraden controleerde bleek er een armband verdwenen.

Getuigen
Mogelijk zijn er meer mensen die de jonge vrouw, of misschien wel meerdere jonge vrouwen gezien hebben. De politie wil graag weten hoe deze vrouw zich heeft verplaatst. Tot nu toe is het signalement vrij beperkt, mogelijk zijn er mensen die aan de hand van bovenstaande verhalen meer informatie kunnen geven. Kun u de politie helpen met deze zaak? Bel dan 0900-8844.

(Bron: politie)