Week van de Veiligheid

Oldenzaal – In de week van 9 t/m 15 oktober is de Nationale Week van de Veiligheid. In deze week wordt ook in Oldenzaal extra aandacht besteed aan verschillende veiligheidsthema’s. Het programma is heel divers en interessant voor jong en oud.

Het programma:
Maandag 9 oktober: veiligheidsmarkt, Oostwal
Op maandag 9 oktober organiseert de gemeente in samenwerking met de politie, handhaving, brandweer en de veiligheidsregio een veiligheidsmarkt. Tijdens deze markt zullen zij uitleg geven over bijvoorbeeld brandpreventie, woninginbraak, spoorveiligheid, heling en veiligheid op een smartphone. Voor deze en andere informatie zijn alle Oldenzalers op 9 oktober van 13.00 – 17.00 uur van harte welkom bij de stand aan de Oostwal.

Dinsdag 10 oktober: “wittevoetjes’’ actie
Tijdens de wintermaanden is de kans op een inbraak het grootst. Daarom is het nu extra van belang om stil te staan bij inbraakpreventie. De politie en handhaving (gemeente) gaan dinsdagavond 10 oktober samen op zoek naar mogelijkheden om uw huis binnen te komen en leggen ‘witte voetjes’ neer op plekken waar zij naar binnen kunnen. Deze analyse geeft veel informatie over wat u nog zou kunnen doen om uw huis veiliger te maken. Houd er dus rekening mee dat medewerkers van de politie of handhaving bij u aan de deur kunnen komen.

Woensdag 11 oktober: kraambezoek per brandweerauto
Tijdens de Nationale Week van de Veiligheid wil de brandweer aandacht vragen voor brandveiligheid; ze willen (aanstaande) ouders informeren over een brandveilig leven. Hoe maak kunt u uw (t)huis veilig maken voor uzelf en uw gezin? Burgemeester Theo Schouten zal woensdagmiddag per brandweerauto op kraamvisite gaan bij de de ouders van het eerstgeborene kindje in de maand oktober in de gemeente Oldenzaal. De burgmeeester zal naast zijn felicitaties voor de jonge spruit de ouders een geboortekoffertje met inhoud overhandigen: daar zit naast een rookmelder ook een kortingsbon t.b.v. EHBO voor baby’s/ kinderen, een leuke romper en een knuffeltje in.

Donderdag 12 oktober: informatieavond brandpreventie, Molenkamp
Om de bewustwording voor brandpreventie te vergroten houdt de brandweer donderdag 12 oktober een informatieavond in Woon- en Zorgcentrum De Molenkamp, Monnikstraat 33, van 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Aanmelden kan via aanmelden@oldenzaal.nl onder vermelding van ‘informatieavond brandveiligheid Molenkamp’. Deelname is gratis.

Vrijdag 13 oktober: Vang de boef!
In Oldenzaal zijn een heel aantal WhatsApp-buurtpreventiegroepen actief. Om één van de groepen eens te laten oefenen met het melden van verdachte situaties wordt er op 13 oktober in samenwerking met de politie een ‘Vang de Boef’-spel georganiseerd. In welke wijk en met welke groep wordt geoefend wordt nog niet bekendgemaakt. Een ‘boef’ gaat de wijk in en zal zich verdacht gedragen. Zo kan deze groep oefenen met het signaleren en melden van verdachte situaties.

Meer info: www.deweekvandeveiligheid.nl

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!