Waarom een nieuw interieur het gezelliger kan maken in huis

*Advertentie*

Ben je uitgekeken op jouw huidige interieur? Met wat slimme aanpassingen kun je jouw huis binnen een handomdraai een geheel nieuwe uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van gordijnen in een warme kleur, of het toevoegen van nieuwe meubels die de ruimte gezellig maken. Vergeet niet om meteen een inboedelverzekering af te sluiten, zodat al jouw spullen verzekerd zijn tegen schade. Lees snel verder hoe je het extra knus maakt in huis.

Meubels zetten de toon
Nieuwe meubels veranderen gemakkelijk de sfeer in huis. Een andere bank, een mooie salontafel of een paar leuke stoelen kunnen de ruimte snel een andere look geven. Ook kun je bij de kringloopwinkel soms leuke tweedehands meubels vinden voor een klein prijsje. Breng ook de meubels die je zelf niet meer wil naar de kringloop. Zo gun je ze een tweede leven, wat ook beter is voor het milieu.

Ben je van plan een geheel nieuw interieur aan te schaffen? Dan is het handig om eens te kijken naar een goede woonverzekering waarmee je spullen verzekerd zijn bij brand, inbraak of zelfs bij schade door extreem weer. Lees de polisvoorwaarden goed door om te zien wat er precies wordt gedekt door jouw verzekeraar.

Kleur op de muur en vloer
Een huis met strakke witte muren kan er modern en ruimtelijk uit zien, maar het kan soms ook kil en onpersoonlijk aandoen. Probeer daarom eens te experimenten met kleur. Je hoeft niet meteen alle muren een felle kleur te geven: één gekleurde muur of zelfs alleen een deel van een muur kan al een mooi kleuraccent vormen.

Ook kun je de vloer voorzien van een kleurtje, zoals gekleurd laminaat of PVC in aardetinten. Of experimenteer met vloerkleden voor een extra contrast. Het voordeel van losse vloerkleden is dat je ze gemakkelijk weg kunt halen of kunt vervangen voor een andere kleur, als je bijvoorbeeld toe bent aan iets nieuws.


Extra gezelligheid dankzij decoratie

Als kers op de taart kun je door het aanbrengen van andere decoratie het huis nog meer jouw eigen stijl geven. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere lampen, mooie vloerkleden of sfeervolle kamerplanten. Natuurlijk kun je ook een bijzonder kunstwerk aan de muur hangen. Verder kun je één muur helemaal inrichten als kunsthoek, met lijstjes in verschillende formaten. En vergeet natuurlijk de planten niet! Door een aantal mooie kamerplanten aan jouw woning toe te voegen, maak je het huis meteen een stuk gezelliger.