Vrouw in Oldenzaal zwaait met messen om zich heen; man na achtervolging aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol

Oldenzaal – Dinsdagmiddag werden agenten in Oldenzaal naar een dame die met messen om zich heen stond te zwaaien gestuurd. Toen de dame gekalmeerd was, gingen agenten met haar partner, de melder, in gesprek. Bij dit gesprek roken agenten een sterke alcohollucht. Hierop is de man verteld dat het verstandig was om niet meer te gaan rijden met een motorvoertuig.

De agenten zagen deze man enkele minuten later toch rijden in zijn personenauto. Nadat er een stopteken was gegeven ontstond een korte achtervolging die overging in een achtervolging te voet. Bij de Ada Kokstraat werd de man op verdenking van rijden onder invloed van alcohol aangehouden. Na onderzoek bleek deze verdenking juist. De bestuurder had drie keer de toegestaan hoeveelheid alcohol gedronken, namelijk 660 ug/l.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij mag zich gaan verantwoorden bij de rechter. Waarom de vrouw met messen om zich heen stond te zwaaien is niet bekend.