Voorlichtingsbijeenkomst veilig vuurwerkgebruik

Oldenzaal – Leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen uit Oldenzaal geven ook dit jaar hun eigen klasgenoten voorlichting over veilig vuurwerkgebruik.

Vertegenwoordigers van deze klassen zijn woensdagochtend 10 december in het stadhuis bij een voorlichtingsbijeenkomst geweest om vervolgens hun eigen klasgenootjes te gaan voorlichten. Het initiatief komt van Bureau Halt in samenwerking met de gemeente Oldenzaal, politie en brandweer.

Om de leerlingen actief te betrekken bij het veilig gebruiken van vuurwerk is het idee opgepakt om de leerlingen zelf voorlichting te laten geven. In één ochtend leren ze op een leuke manier hoe ze dat het beste kunnen doen. Aansluitend was er gelegenheid om vragen te stellen aan een jeugdagent en een medewerker van de brandweer. Aan het einde van de bijeenkomst werd voorlichtingsmateriaal uitgereikt, zoals folders, posters, lesbrief, film en lonten. De ervaring leert dat deze manier van voorlichting geven goed aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen en dat zij dit serieus oppakken.

(bron en foto: Gemeente Oldenzaal)