UPDATE: 33 tips n.a.v. Opsporing Verzocht – Gewapende overval op echtpaar aan de Hinmanweg Oldenzaal

UPDATE:
Oldenzaal – De politie laat dinsdagavond 27 mei weten dat er naar aanleiding van het programma Opsporing Verzocht 33 tips zijn binnengekomen over de gewapende overval op het echtpaar aan de Hinmanweg Oldenzaal.

Ook is er veel informatie binnengekomen over het woordje ‘Nico’. Het Overvallenteam van de politie onderzoekt de nieuwe tips.

Gewapende overval op echtpaar aan de Hinmanweg Oldenzaal

Maandag 24 maart 2014 staan er rond 20.30 uur ineens drie gewapende mannen in de hal van het huis van een man (60) en zijn vrouw (56) aan de Hinmanweg in Oldenzaal. Ze eisen geld.

De man geeft zijn portemonnee in de hoop dat de mannen dan weggaan, maar ze moeten mee naar hun slaapkamer. Terwijl één van de daders een pistool op het hoofd van de vrouw zet met de bedoeling haar stil te krijgen, doorzoeken de andere twee het huis. Na ongeveer een half uur zijn de mannen ineens weg.

In 2002 werd het echtpaar in hun huis in Oldenzaal ook al een keer overvallen. Deze overval is helaas nooit opgelost. Die overvallers lopen dus nog steeds vrij rond. Inmiddels voelden ze zich weer veilig in hun huis, maar 12 jaar na die traumatische gebeurtenis wordt het echtpaar dus weer thuis overvallen.

Nico
Het slachtoffer heeft steeds maar de naam Nico gehoord. Het kan zijn dat een van de daders inderdaad Nico heet, maar het kan ook om een woord gaan dat lijkt op Nico en een hele andere betekenis heeft. Het zou bijvoorbeeld ook een woord uit een Slavische taal kunnen zijn. De politie houdt er rekening mee mee dat de daders mogelijk uit die hoek komen. De politie wil weten of zo’n woord dat klonk als Nico iemand iets zegt.

Samsung Galaxy Ace
Buiten contant geld uit de portemonnee van meneer, hebben ze zijn zwarte Samsung Galaxy Ace meegenomen.

iPad 2
Ook hebben ze een zwarte Ipad 2 meegenomen.

Zorgpas
Daarnaast hebben ze opvallend genoeg ook uit zijn portemonnee zijn Menzis zorgpas gestolen. Misschien dat die ergens is gevonden.

Luchtdrukgeweer
Maar het meest opvallende is een luchtdrukgeweer van meneer dat ze hebben meegenomen. Dat is een HW97k van het merk Weihrauch. Als dit wapen ergens is aangeboden, dan valt dit onder kenners wel op en de politie hoort dit dan graag.

Vervoermiddel
Omdat de Hinmanweg vrij afgelegen ligt vermoedt de politie dat ze ergens in de directe omgeving een auto of ander vervoermiddel hebben neergezet. Maar hoe ze gereden hebben is onduidelijk.

Mogelijke route
Om op de Hinmanweg te komen moet je altijd via het industrieterrein. Het is een weg die je wel moet kennen of in ieder geval moet hebben voorverkend. Als je vanaf het terrein direct links gaat, dan ben je het snelst weg richting de A1. Maar als je rechtsaf gaat kun je ook bijvoorbeeld via een fietspad daar snel uit het zicht zijn.

Verkenning
Misschien heeft iemand die maandag 24 maart ergens in de omgeving van de houthandel bijvoorbeeld een auto zien staan. Maar ook de dagen ervoor kunnen de daders de omgeving hebben verkend en dit kan opgevallen zijn.

Verdachte auto
Die middag reed er rond 16.00 uur over de Hinmanweg een kleine donkerblauwe auto langs het terrein van de houthandel. Op de auto zat een groen handelaarskenteken en in de auto zaten vier jongens met petjes op. Ze leken wel erg interesse te hebben in het huis van het echtpaar. De politie is benieuwd of de inzittenden van deze auto iets met de overval te maken hebben. Bent u dit geweest en heeft u niets met de overval te maken, meldt u zich dan bij de politie.

Handelaarskenteken
Dat groene handelaarskenteken is heel specifiek en misschien weet een garage in de omgeving van Oldenzaal wel of hij die maandag 24 maart een auto heeft uitgeleend aan vier mannen met petjes.

Vragen

 • Wie is er op maandag 24 maart 2014 rond 20.30 uur getuige geweest van de overval op een man (60) en zijn vrouw (56) in hun huis aan de Hinmanweg in Oldenzaal?
 • Wie (her)kent aan de hand van de signalementen en mogelijk in combinatie met de naam Nico de daders?
 • Wie weet waar de gestolen Samsung Galaxy Ace, iPad 2 en/of luchtdrukgeweer zijn, wie ze heeft of heeft ze te koop aangeboden gekregen?
 • Wie heeft de Menzis zorgpas van het mannelijke slachtoffer gezien of gevonden?
 • Wie heeft er gezien dat er ergens in de directe omgeving van de Hinmanweg een auto of ander vervoermiddel door de daders is neergezet?
 • Wie heeft er gezien via welke route de daders naar de woning kwamen?
 • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
 • Wie heeft er maandag 24 maart of in de dagen ervoor ergens in de omgeving van de houthandel bijvoorbeeld een auto zien staan of is er toen iets opgevallen wat met de overval te maken zou kunnen hebben?
 • Wie waren de vier jongens met petjes die op maandag 24 maart rond 16.00 uur over de Hinmanweg in een kleine donkerblauwe auto langs het terrein van de houthandel reden?
 • Welke garagehouder in de omgeving van Oldenzaal heeft die maandag 24 maart een auto uitgeleend aan vier mannen met petjes?

Reacties

 • Politie Eenheid Oost-Nederland: 0800-6070 (gratis)
 • Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

Signalement

Dader 1
Lengte: Rond 190 cm
Leeftijd: Rond 35 jaar
Kleding: Opvallend lange jas met capuchon en bontkraag, zwarte pet, bivakmuts en opvallende wit/blauwe sportschoenen
Taal: Twents accent

Dader 2
Lengte: Rond 180 cm
Leeftijd: Rond 35 jaar
Kleding: Zwart effen jack (met capuchon) tot op de heup, pet

Dader 3
Lengte: Tussen 170 – 175 cm
Kleding: Zwart

(bron en foto’s: politie)