Video: Moment van explosie van woning in Oldenzaal vastgelegd door bewakingscamera

Oldenzaal – Op maandag 4 april om 09.45 uur kregen de hulpdiensten meerdere meldingen van het instorten van een woning aan de Hoefsmid in Oldenzaal. Door een gasexplosie is de woning volledig verwoest. Er zijn drie personen levend onder het puin vandaan gehaald.

Klik hier voor de VIDEO

Ten tijde van de explosie bevonden de vier gezinsleden zich in de woning. De zoon heeft het huis veilig kunnen verlaten. De monteur is ook ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De eerste inzet van de brandweer was gericht op het bevrijden van de moeder en dochter. Zij bevonden zicht aan de voorzijde van de ingestorte woning. Zij konden snel bevrijd worden en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De vader heeft geruimde tijd onder het puin gelegen en is uiteindelijk bevrijd.

De oorzaak van de instorting is een gasexplosie. Er werd gewerkt aan de installatie van een laadpaal, waarbij de gasleiding is geraakt. Omliggende woningen hebben ook schade opgelopen, maar zijn wel bewoonbaar. Om verdere instorting te voorkomen, wordt de schoorsteen van het dak verwijderd. Daarna wordt de woning gezekerd voor nader onderzoek.

(foto: © Dennis Nengerman | News United)