(VIDEO 1) Grote brand op industrieterrein Oldenzaal

Oldenzaal – Maandagavond 10 maart heeft een grote brand gewoed in Model- en Matrijzenmakerij Twente aan de Kampenstraat in Oldenzaal.

De brand is ontstaan bij een freesmachine. Het bedrijf heeft forse rookschade opgelopen. Door een snelle inzet heeft de brandweer weten te voorkomen dat de brand is uitgebreid. Er zijn geen gevaarlijke stoffen betrokken geweest bij de brand.

Om 22.27 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een Model- en Matrijzenmakerij in Oldenzaal. Een betrof een bedrijfspand van 75 bij 50 meter. Bij de brand ging fikse rookontwikkeling gepaard, waarop de brandweer als voorzorg heeft opgeschaald naar grote brand en meerdere voertuigen heeft gealarmeerd.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er veel rookontwikkeling in het pand. Er was geen sprake van een uitslaande brand. Op het moment van uitbreken waren geen personen aanwezig en daardoor hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Door een snelle inzet heeft de brandweer de brandhaard weten te vinden bij een freesmachine en deze weten te blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend. Het bedrijf heeft forse brand- en rookschade opgelopen.

Personeel van verschillende kazernes van Brandweer Twente zijn ingezet om de brand te bestrijden. Het gaat hier om ongeveer veertig brandweerlieden.

(bron: Brandweer Twente)
(foto en video: 112Oldenzaal.nl)