Veiligheid en gezelligheid voorop bij de Boeskool is Los

Oldenzaal – Van 4 augustus t/m 9 augustus ontvangt Oldenzaal tijdens de Boeskool vele duizenden bezoekers. Oldenzalers, mensen uit de regio en toeristen komen samen om te genieten van muziek en sport, om te winkelen in de binnenstad en voor de gezelligheid in de Oldenzaalse horeca.

Burgemeester Theo Schouten: “Het is ieder jaar weer fantastisch om te zien hoe dit zomerfeest in Oldenzaal volop gevierd wordt. Ik wens alle bezoekers en de organisatie een fantastische Boeskool is Los toe. Geniet er samen van in de Glimlach van Twente!”

Veiligheid en gezellig voorop

Een evenement is pas geslaagd als het goed en veilig verloopt. Een evenementenvergunning is verplicht voor bijna alle evenementen in Oldenzaal. Zo ook voor de Boeskool is Lös. De gemeente Oldenzaal helpt organisaties hier graag bij. Dat doen we door iedere aanvraag te beoordelen op risico’s voor (de verstoring van) de openbare orde en veiligheid. Hiervoor vragen wij onder andere advies aan de brandweer en politie. We stemmen met hen de benodigde inzet af. Tijdens de Boeskool is Lös is er dit jaar, net als op carnavalszondag, in de binnenstad van Oldenzaal cameratoezicht. Na beoordeling van de aanvraag nemen wij een besluit over het verstrekken van de vergunning. Dit besluit publiceren we om belanghebbenden te informeren. Lees meer over evenementenvergunningen op www.oldenzaal.nl/evenementenvergunningen

Vervoer en parkeren
Komt u met de fiets naar de stad? Voor fietsers is er dit jaar op het grasveld aan de Kloosterstraat een fietsenstalling ingericht. In verband met de veiligheid mogen er na 21.00 uur geen fietsen meer gestald worden in de Boterstraat. Komt u van buiten Oldenzaal? Wij roepen u op om vooral met het openbaar vervoer naar Oldenzaal te komen. Mocht u toch met de auto komen dan kunt u buiten het centrum parkeren.

Wegafsluitingen
In het belang van de verkeersveiligheid zijn in Oldenzaal tijdens de Boeskool diverse wegen afgesloten. De afzettingen worden aangegeven door middel van schragen. In geval van nood kunnen deze worden verwijderd.

Dinsdag t/m zondagochtend
De afsluitingen gelden vanaf dinsdagmiddag 16.00 uur tot zondagochtend 07.00 uur. De volgende wegen zijn in beide richtingen gesloten voor alle verkeer behalve voetgangers: de Deurningerstraat gedeelte van de Vestingstraat tot aan de Kortestraat, Kortestraat, Gasthuisstraat vanaf de Steenstraat tot aan de Pastoriestraat; Steenstraat vanaf Op den Koem, Deurningerstraat gedeelte vanaf Op den Koem tot aan de Steenstraat/Grootestraat, Langestraat, Kerkstraat, Marktstraat, Ganzenmarkt parkeerterrein, Groote Markt, Grootestraat, Bisschopstraat, Ootmarsumsestraat vanaf de Molenstraat tot aan de Bisschopstraat, Bisschopplein, Nagelstraat, Waagstraat, Marktstraat, De Kloosterstraat vanaf de Nagelstraat tot aan de Ootmarsumsestraat, De Oostwal tot aan de Walstraat. Het gedeelte van de Kerkstraat tussen het St. Plechelmusplein tot de Groote Markt is al op maandagnacht 3 augustus afgesloten voor verkeer.

Zondag: wielerronde en hardloopwedstrijd
Voor de Wielerronde en de Boeskoolloop, worden op zondag 9 augustus van 7.00 – 20.30 uur de volgende straten afgesloten: Bisschopstraat, Ootmarsumsestraat, Tulpstraat, Nieuwstraat, Steenstraat, Ganzenmarkt, Kerkstraat, Marktstraat, Grootestraat en Groote Markt.

Bisschopplein, Ganzenmarkt en Herdenkingstuin
Dit jaar is de grote snackkraam – die voorheen op de hoek voor Grandcafé Markant stond – te vinden op het Bisschopplein. Deze verplaatsing is nodig in verband met de veiligheid; zo blijft de Groote Markt goed bereikbaarheid. Daarnaast is door de herinrichting van de tuin achter het stadhuis de Be-achparty dit jaar op de Ganzenmarkt. De Herdenkingstuin achter het stadhuis is overdag geopend voor het publiek en wordt zoals gebruikelijk ’s avonds om 21.00 uur afgesloten.

(bron: gemeente Oldenzaal)