Veel winkeldiefstallen Almelo

Op maandag 30 september werden agenten rond 18:30 uur gestuurd naar een supermarkt aan de Bornsestraat. Daar zou men een agressieve winkeldief hebben aangehouden. Ter plaatse bleek dat de man, een 33 jarige man uit Almelo, een fles curry ter waarde van 1,86 euro achter zijn kleding had verstopt. De man is overgebracht naar het Arrestantencomplex. Tijdens zijn fouillering kwam ook nog een pak kipschnitzels onder zijn kleding tevoorschijn die van diefstal afkomstig was.

Op dinsdag 1 oktober om 08:30 uur kwam er vanaf dezelfde winkel aan de Bornsestraat wederom een melding binnen van een agressieve winkeldief. Ook deze man had diverse goederen in zijn kleding verstopt. De man bleek ook een winkelverbod te hebben overtreden. Deze had hij kort daarvoor al gekregen in verband met een eerdere diefstal in deze winkel. De 34 jarige man is overgebracht naar Borne.

Op dinsdag 1 oktober rond 16:50 vond er een diefstal plaats bij een supermarkt aan de Rosa Luxemburgstraat. Een 21 jarige vrouw uit Enschede had daar een aantal goederen op de band gelegd om af te rekenen. In haar winkelwagentje had zij echter nog een bigshopper staan met daarin nog voor ruim 51 euro aan boodschappen. De vrouw was hier de kassa al mee gepasseerd zonder te betalen maar werd bij de uitgang tegengehouden door het personeel. Aan de vrouw is een winkelverbod uitgereikt. Ook zij is overgebracht naar Borne voor verhoor.

Op woensdag 2 oktober zette het personeel van een supermarkt de achtervolging in nadat een man 7 pakken koffie met een totale waarde van ruim 38 euro had gestolen. De verdachte kon iets verderop in het winkelcentrum worden staande gehouden door het personeel. De inmiddels ter plaatse gekomen politie heeft de 55 jarige man overgebracht naar het Arrestantencomplex. De man zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de diefstal voor een rechter.

Op woensdag 2 oktober werd een 15 jarige jongen uit Almelo aangehouden in een winkel aan het Schouwburgplein. De jongen werd verdacht van diefstal van een paar schoenen met een waarde van 60 euro. Ook hij werd overgebracht naar het Arrestantencentrum in Borne.

Op woensdag 2 oktober zag een oplettende medewerker van een supermarkt aan de Vriezenveenseweg dat een man een pot crème ter waarde van 9,17 euro in zijn jaszak stopte en hiermee langs de kassa liep zonder te betalen. Hierop is de bedrijfsleider de verdachte gevolgd. Uiteindelijk is de man, een 26 jarige inwoner uit Almelo, door agenten aangehouden in zijn woning. De man heeft een boete gekregen.

Op woensdag 2 oktober werden surveillerende agenten rond 15:55 uur aangesproken door twee medewerkers van een supermarkt aan de Havenpassage. Zij liepen achter een man aan die kort daarvoor een blikje bier had gestolen uit een winkel. Diezelfde ochtend was er aan dezelfde man, een 43 jarige man uit Almelo, een verbod uitgedeeld voor het gehele winkelcentrum. De man is aangehouden voor lokaalvredebreuk en winkeldiefstal en overgebracht naar het Arrestantencentrum in Borne. Voor het overtreden van het pandverbod heeft hij een boete gekregen, naar de winkeldiefstal wordt onderzoek gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *