Veel problemen verwacht door zuidwesterstorm

Geldig: maandag 28 oktober 2013 vanaf ca. 06:00 uur gedurende ca. 13 uur

Maandag overdag neemt de wind fors toe en komt er langs de kust een (zware) zuidwesterstorm te staan. In een groot deel van het land komen dan zeer zware windstoten voor van 100-120 km/u, in het noordwestelijk kustgebied tot mogelijk 140 km/u. In het zuidoosten en oosten van het land zijn er windstoten van 75-100 km/u. Maandag later in middag en avond neemt de wind in kracht af.

(bron: KNMI)

Maandag 28 oktober landelijk aangepaste NS-dienstregeling vanwege storm

Voor maandag 28 oktober wordt een zware zuidwesterstorm in het gehele land verwacht. Om problemen zo goed mogelijk op te kunnen vangen, passen NS en ProRail vanaf de start van de treindienst de dienstregeling op een aantal trajecten aan. Houdt u rekening met een langere reistijd, vaker overstappen en drukkere treinen. De aanpassingen voor morgen worden op dit moment in de reisplanner verwerkt. Zodra de planner is bijgewerkt zullen we dat hier melden. Ondanks de aanpassingen kunnen zich op de dag verstoringen voordoen. Plan voor een zo actueel mogelijk advies uw reis kort voor vertrek.

(bron: NS)

Maandag 28 oktober zware spits door herfststorm

Volgens de weerkundigen wordt het weer maandag onstuimig en krijgen we een heuse herfststorm over ons heen met harde wind en regen. Dat weer zal zijn uitwerking op het verkeer niet missen. Ook omdat de herfstvakantie voorbij is, verwacht de VID een zware maandagochtendspits, met meer dan 300 kilometer file. Dat betekent dat het verkeer ook buiten de reguliere knelpunten vertraging zal gaan oplopen.

Vooral op hoger gelegen weggedeelten, zoals bruggen, viaducten en fly-overs zal het verkeer last hebben van de harde wind. Met name (lege) vrachtwagen, motorrijders en grote aanhangwagens zijn gevoelig voor die wind.

Bovendien kan de stormachtige wind er ook voor zorgen dat objecten worden meegevoerd. Omdat veel bomen nog grotendeels in het blad zitten zijn deze bomen gevoeliger voor het verliezen van takken of zelfs voor het omwaaien.

De VID adviseert de verkeersinformatie te blijven volgen. De storm gaat gedurende de dag luwen, zodat de verwachte overlast dan afneemt.

(bron: VID)

Verkeersoverlast door zware windstoten

Maandagochtend zullen zware windstoten in het hele land verkeersoverlast veroorzaken. Niet alleen verwacht de ANWB daardoor een hele drukke ochtendspits, ook fietsers en bromfietsers zullen veel last hebben van de storm.

Voor alle verkeersdeelnemers is het lastig het stuur recht te houden met de verwachte windsnelheden. Ook afgebroken takken, afgevallen ladingen en andere rondvliegende troep zijn hinderlijk voor het verkeer.

Het KNMI verwacht dat de wind vanaf 06.00 uur ’s ochtend snel in kracht zal toenemen. Tijdens de ochtendspits komen er in het hele land al windstoten van 100 km/u voor, in het noordwestelijk kustgebied zal het zelfs nog harder waaien. Op het hoogtepunt van de spits staat er naar verwachting 300 kilometer file, dat is twee keer zoveel als normaal.

De piek van de storm is rond het middaguur. Tijdens de avondspits is de windkracht iets afgenomen en de ANWB verwacht daarom ook niet dat die veel drukker zal zijn dan gebruikelijk. Wel moet het verkeer dan nog steeds alert zijn op flinke windstoten.

(bron: ANWB)

Tips, foto’s of videobeelden? Mail ons: info@112Oldenzaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *