Grote brand in winkel en woning in centrum Oldenzaal; politie houdt persoon aan

Oldenzaal – Op zondag 6 januari heeft de brandweer een complexe brand in het centrum van Oldenzaal bestreden. Aan de Vinkenstraat was brand ontstaan in een viswinkel met een doorslag naar de bovenwoning. De brandweer voorkwam uitbreiding naar naast- en achtergelegen panden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Even voor 02.00 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in een winkel aan de Vinkenstraat in Oldenzaal. Het ging om een viswinkel met een bovenwoning gelegen in het centrum van Oldenzaal.

Vanwege de compacte bebouwing in de binnenstad heeft de meldkamer direct meerdere brandweereenheden naar het brandadres gestuurd. Bij aankomst trof de brandweer een forse brand aan in de winkel.

Om overslag naar naast- en achtergelegen panden te voorkomen werden drie tankautospuiten, een hoogwerker en een autoladder ingezet.

Via de spouwmuur heeft de brand zich verspreid naar de vloer en het dak. De brandweer heeft van binnenuit gaten gemaakt in de vloer om de brand te bestrijden. Ook werden er gaten in het dak gemaakt om van buitenaf de brand te blussen.

Door de brand heeft het pand forse brand- en waterschade opgelopen. Omstreeks 04:30 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Er waren geen personen aanwezig in het pand en in de bovenwoning. De bewoner kan door de schade niet terug in de woning.

De brand veroorzaakte korte tijd flinke rookontwikkeling dat zorgde voor stankoverlast in het centrum van Oldenzaal. Metingen van de brandweer wezen uit dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Bij de brand zijn ongeveer dertig brandweermensen ingezet van de kazernes Oldenzaal, De Lutte, Weerselo en Enschede.

De politie heeft tijdens de brand een persoon aangehouden welke door de afzetting is gelopen. Na de persoon twee keer te hebben gewaarschuwd is deze overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

(Bron: Brandweer Twente)
(foto: Dennis Nengerman | News United)