UPDATE: Onderzoek overval tankstation Oldenzaal richt zich op twee daders

Oldenzaal – Vrijdagavond 3 mei wilde een nog onbekende jongen het tankstation aan de Essenlaan in Oldenzaal overvallen. Althans, hij liep met een wapen het tankstation binnen, maar de medewerker zag hem aankomen en trok het veiligheidsglas dicht , waarna hij er zonder buit vandoor is gegaan. Vermoedelijk was er een tweede jongen bij de overval betrokken. De politie zoekt getuigen.

De politie is direct een onderzoek gestart naar de vermoedelijk jonge overvaller. Uit het eerste onderzoek blijkt dat hij waarschijnlijk niet alleen handelde, maar dat er buiten nog een andere jongen stond. Samen renden zij weg in de richting van de Akkerkers.

Signalementen
Het onderzoek richt zich op twee daders.

De jongen die met het wapen het tankstation binnen liep, had zijn gezicht met iets zwarts bedekt. Verder droeg hij een donkerblauwe jas met capuchon, een donkere broek en lichtkleurige schoenen.

De jongen die buiten stond, was vermoedelijk nog maar rond de 16 jaar oud en had een lichtgetint uiterlijk met een beginnend snorretje. Ook hij droeg een donkerblauwe jas, met aan zijn capuchon een bontkraag. Deze jongen sprak goed Nederlands.

Getuigen gezocht
De politie wil graag van je horen als je gisteravond tussen 21.45 en 22.15 uur iets opvallends hebt gezien in de omgeving van de Essenlaan. Als je in de buurt woont en een camera aan je woning hebt, kan het zijn dat de twee jongens op de beelden voorbij komen. Zulke beelden kunnen het onderzoek goed helpen, bij bijvoorbeeld het vaststellen van het signalement en het bepalen van de vluchtroute of misschien zelfs wel het herkennen van de daders.

Heb je informatie of camerabeelden? Neem dan contact op via 0900-8844!

(Bron: politie)
(foto: Dennis Nengerman | News United)