UPDATE: Persbericht politie: A1 gestremd na zware aanrijding

De Lutte – De A1 tussen De Lutte en Oldenzaal is vanaf vanmiddag gestremd vanwege een zwaar ongeluk met een vrachtwagen en een personenauto. Hierbij liep de 57-jarige bijrijder van de personenauto ernstige brandwonden op. De 21-jarige bestuurder raakte licht gewond. De 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen bleef ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 16.30 op de rijbaan richting Oldenzaal. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing en belandden ze in de middenberm. De vrachtwagen en de auto vlogen vervolgens in brand.

Direct ingrijpen van omstanders
Omstanders die het ongeluk zagen gebeuren grepen direct in. Gezamenlijk lukte het hen om de betrokkenen, ondanks het brandgevaar, uit de voertuigen te krijgen. Niet alle hulpverleners zijn bij de politie bekend omdat ze kort na het ongeval verder reden. De politie roept hen daarom op zich te melden wanneer blijkt dat ze toch (brand)wonden hebben of gebruik willen maken van slachtofferhulp.

Getuigen gezocht
De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Getuigen kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Daarom vraagt de politie mensen zich te melden waneer ze iets gezien hebben, wellicht met behulp van een dashboard camera. Melden kan via telefoonnummer 0900-8844.

Volgens Rijkswaterstaat blijft de A1 nog enige tijd afgesloten wegens de bergingswerkzaamheden.

(bron: politie)
(foto’s: 112Oldenzaal.nl)
(video: Chiel Bonnes)