Twee mannen aangehouden na straatroof Almelo

Almelo – Dinsdagavond 1 oktober werd omstreeks 22.30 uur een vrouw beroofd op de Brugstraat in Almelo. Kort daarna kon de politie twee verdachten aanhouden.

Een 20-jarige vrouw uit Almelo stond omstreeks 22.30 uur op de bus te wachten, toen twee mannen naar haar toe kwamen fietsen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de vrouw gedwongen haar tas en telefoon af te geven. De vrouw gaf haar tas en telefoon, waarna het tweetal er op de fiets vandoor ging.

De politie werd gealarmeerd en er werd een summier signalement doorgeven. Al snel bleek dat kort voor de straatroof, een poging straatroof had plaatsgevonden op het Stationsplein in Almelo. Door twee mannen was geprobeerd de tas van de schouder van een meisje te trekken. Dit lukte niet, waarna het tweetal er vandoor ging. Het meisje kon een wat uitgebreider signalement van de twee daders geven.

Door de politie werd in de omgeving uitgekeken naar de twee verdachten. Op de Ootmarsumsestraat zagen agenten twee mannen fietsen die aan de opgegeven signalementen voldeden. De mannen werden staande gehouden. Eén van hen bleek een vuurwapen bij zich te hebben. Daarop werd het tweetal aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Tubbergen en een 18-jarige Almeloër.

In de woning van één van de verdachten werd de tas van de 20-jarige vrouw aangetroffen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

(bron: politie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *