Twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed in Oldenzaal

Oldenzaal – Afgelopen nacht zijn twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed in Oldenzaal.

Een 24-jarige man uit Enschede reed omstreeks 00.00 uur in het centrum van Oldenzaal en zijn rijgedrag trok de aandacht. Daarop besloten agenten hem te controleren en werd een ademtest afgenomen. De man blies een A, waarop hij mee moest naar het bureau voor een ademanalyse. Op het bureau kwam het vermoeden van drugsgebruik. De afgenomen speekseltest wees op het gebruik van cannabis (THC). Bij hem is een bloedproef gedaan en werd een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Vroeg in de ochtend om 05.15 uur reed een auto met defecte verlichting over de Lossersestraat in Oldenzaal. De politie wilden de bestuurder daarop wijzen en als routine werd een alcoholtest gedaan.

De 33-jarige man uit Losser had slechts een half jaar zijn rijbewijs, maar blies een P/A. Dit is te veel voor een beginnend bestuurder. Na ademonderzoek bleek hij nog te rijden met 160 UG/L, daarvoor is tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.

(Bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal! Volg ons ook op Facebook!