Tankautospuit brandweer De Lutte weer inzetbaar

De Lutte – De tankautospuit van de kazerne De Lutte was tijdelijk niet inzetbaar. Dit vanwege een tekort aan bevelvoerders op deze kazerne.

Inmiddels heeft De Lutte de beschikking over een opgeleide bevelvoerder en kan de tankautospuit vanaf vandaag weer uitrukken.

De brandweervrijwilligers van de kazerne in De Lutte rukten per 10 oktober alleen uit met een tankwagen. Vanwege een tekort aan bevelvoerders, was de tankautospuit tijdelijk buiten dienst. Bij een melding in De Lutte werd het voertuig dat het snelst bij een incident kon zijn gealarmeerd. Dit voertuig kwam dan uit Oldenzaal, Denekamp of Losser. Brandweer Twente is blij dat er voor kazerne De Lutte weer een bevelvoerder beschikbaar is en dat de tankautospuit weer kan uitrukken.

Werving
Er wordt nog wel gezocht naar meerdere bevelvoerders. Onder het huidige personeel van De Lutte is momenteel één persoon geschikt bevonden voor deze functie. Deze persoon start op korte termijn met de opleiding tot bevelvoerder. Daarnaast is De Lutte nog steeds op zoek naar nieuwe manschappen. “We hebben nog een aantal nieuwe vrijwilligers nodig en gaan hier binnenkort actief naar op zoek”, aldus Frank Olde Riekerink, kazernecoördinator van De Lutte. Belangstellenden kunnen op www.brandweertwente.nl een sollicitatieformulier invullen.

(bron: Brandweer Twente)