Stroomstootwapen en zwaarden aangetroffen bij hennepkwekerij Edisonstraat Oldenzaal

Oldenzaal – Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 25 november een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Edisonstraat in Oldenzaal aangetroffen.

In een bedrijfspand werden 432 hennepplanten, stroomstootwapen, drie zwaarden en een aantal wapenonderdelen aangetroffen. In opdracht van de Officier van Justitie is alles in beslag genomen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar.
Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(bron: politie)