Stoffelijke resten van tien kippen aangetroffen in Oldenzaal

Oldenzaal – Op 18 augustus omstreeks 15:45 uur is aan de Noordergrensweg te Oldenzaal vlakbij het vliegveld een vuilniszak aangetroffen door medewerkers van de dierenambulance, met daarin de stoffelijke resten van ongeveer 10 bruine vleeskippen. Deze zijn waarschijnlijk enkele dagen daarvoor overleden.

Opvallend was dat deze kippen ogenschijnlijk wreed aan hun einde zijn gekomen. Nader forensisch en pathologisch onderzoek zal uitwijzen of hier een strafbaar feit gepleegd is. In de weide direct naast de vindplaats liepen ook nog 15 levende kippen van hetzelfde soort, deze zijn elders ondergebracht.

Wie heeft tussen 13 en 18 augustus 2021 gezien dat deze kippen hier gedumpt zijn, of andere verdachte activiteiten waargenomen op deze locatie? Wie kent iemand die mogelijk van deze kippen af wilde? Ook houdt de politie rekening met de mogelijkheid dat de kippen welke overleden in de vuilniszak aangetroffen zijn, bijvoorbeeld gebruikt zijn voor het trainen van honden voor hondengevechten.

Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 onder vermelding van BVH: 2021385755.

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!