Redders tweejarige drenkeling Hulsbeek ontvangen medaille

Oldenzaal – De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft burgemeester Theo Schouten gevraagd om de twee redders van een tweejarig meisje een zilveren medaille van de Maatschappij en een bijbehorend getuigschrift te overhandigen.

Op 8 mei van dit jaar raakte het meisje te water op het recreatiepark Het Hulsbeek. Het meisje werd van een verdrinkingsdood gered door omstanders. Met name mevrouw Yarim – Bozkurt uit Almelo en de heer Akvian uit Hengelo speelden bij de redding een belangrijke rol.

Burgemeester Theo Schouten reikt op donderdag 29 september de medailles uit als beloning voor de getoonde bijzondere verdienste bij de redding van het kindje dat op dat moment in levensgevaar verkeerde.

Meisje maakt het inmiddels weer goed
De familie van het meisje wil iedereen die ook maar iets heeft bijgedragen aan de redding van hun dochter/zusje heel hartelijk danken. Ze laten weten dat het op dit moment heel goed met haar gaat. De familie is zich er terdege van bewust dat dit allemaal te danken is aan haar redders, hulpverleners en alle anderen die bij de redding betrokken waren. Hun enorme dank hebben ze persoonlijk overgebracht aan mevrouw Yarim – Bozkurt en de heer Avkian.

(Bron: Gemeente Oldenzaal)
(Foto: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!