Rechter: geen autopsie lichaam verkeersslachtoffer Reutum

Zwolle/Reutum – Er mag geen obductie gedaan worden op het lichaam van de vrouw die dinsdag bij een ongeluk op de N343 bij Reutum om het leven is gekomen.

Dat heeft de rechter in Zwolle bepaald in een kort geding, dat de man en zoon van de vrouw hadden aangespannen tegen de dochter van het slachtoffer.

De dochter wilde, als executeur-testamentair, geen toestemming geven voor een lichamelijk onderzoek. Via de obductie, een autopsie waarbij toestemming van de familie nodig is, wilden partner en zoon te weten komen of de verongelukte vrouw mogelijk een dodelijke of erfelijke ziekte had. Dat zou een mogelijke verklaring kunnen zijn voor het ongeluk.

Twijfel over oorzaak van het ongeluk
De vrouw kwam dinsdag om het leven toen ze frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen botste. Daarna is bij de partner en de zoon twijfel ontstaan over de oorzaak van het ongeluk.

De dochter weigerde toestemming te geven voor het onderzoek, omdat zij ‘de vrouw rust wil gunnen’. De rechter wees vanmiddag alle vorderingen af. De vrouw wordt volgende week begraven.

(bron: RTV-Oost)

Lees ook:
62-jarige vrouw uit Tubbergen overlden bij aanrijding Oldenzaalseweg Reutum