Provinciale Rondweg Oldenzaal twee maanden deels afgesloten

Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt de kruising met bedrijventerrein Jufferbeek Zuid en de A1 aangepast en worden er verkeerslichten geplaatst. Tevens wordt langs het traject de openbare verlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting. In verband met het uitvoeren van de werkzaamheden wordt de N342 vanaf de rotonde Hengelosestraat t/m de toeritten naar de rijksweg A1 gedurende deze periode afgesloten.

De gemeente Oldenzaal heeft in samenwerking met de provincie Overijssel een verdubbeling van de rijbanen en het onderhoud van de N342 voorbereid.

Afsluiting en omleiding

De werkzaamheden starten maandag 25 juni om 09.00 uur. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is er sprake van een gedeeltelijke afsluiting van de N342 en wordt er een omleidingsroute ingesteld:

  • De N342 in de rijrichting A1 is vanaf de rotonde Hengelosestraat t/m beide toeritten naar de A1 afgesloten van maandag 25 juni t/m maandag 3 september 2018.
  • De N342 in de rijrichting Oldenzaal blijft gedurende de werkzaamheden open, met uitzondering van alle weekenden in juli.
  • Tijdens de weekenden in juli is de N342 in de rijrichting Oldenzaal vanaf de A1 tot de rotonde Hengelosestraat afgesloten.

Het fietspad langs het wegvak blijft toegankelijk voor (brom)fietsers, voetgangers en hulpdiensten.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de Hengelosestraat, de Eektestraat en de Enschedesestraat (tijdens de weekenden in juli). De omleiding wordt met borden aangegeven.

(bron: Gemeente Oldenzaal)