ProRail: Grote brandschade aan systemen door blikseminslag

Oldenzaal – Zondagavond 14 juni sloeg de bliksem in het spoor bij Oldenzaal. Er ontstond grote brandschade aan systemen. ProRail werkt samen met de aannemer aan herstel.

Door de bliksem raakte een onderstation in brand. Een onderstation is onderdeel van de stroomvoorziening voor de bovenleiding. Ook een grondkabel is door hitte beschadigd.

Het systeem voor de beveiliging van het spoor kreeg ook een klap. Overwegen waren daardoor eerst ontregeld en lagen gisterenavond urenlang dicht. Inmiddels is dat met tijdelijke maatregelen verholpen en zijn bomen weer open.

Hele dag werk
Verder herstel van beveiligingssystemen voor het treinverkeer is nog gaande. Zodra die werkzaamheden klaar zijn is aangepast treinverkeer vandaag al mogelijk. Ondertussen werkt ProRail verder aan herstel van de energievoorziening voor de bovenleiding. De verwachting op dit moment is dat deze werkzaamheden zeker de hele dag nog zullen duren en morgen treinverkeer weer kan normaliseren.

(Bron: ProRail)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!