Politie zoekt naar getuigen en beeldopnamen van zware mishandelingen in horecagebied Saasveld

Saasveld – In de nacht van zondag op maandag 12 augustus ontstond er voor de deur van een horecaonderneming aan de Gravenallee een vechtpartij. Beveiligers voor de deur trachtte de partijen te scheiden. Tijdens dit tumult werd één van de beveiligers zwaar mishandeld. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling.

Rond de klok van 2.40 uur sloeg om nog onduidelijke reden de vlam in de pan. Er leken meerdere partijen met elkaar op de vuist te zijn. Voor de deur bij de zijingang van de dancing probeerden beveiligers van het bedrijf met man en macht de boel te sussen en partijen te scheiden. Hierna leek de agressie van de groep zich te richten op hen en de daarna toegesnelde politieagenten.

Een fors gewonde beveiliger werd tussen de mensen vandaan in veiligheid gebracht. Zijn gezicht bleek flink toegetakeld. Hij heeft aangifte gedaan.

De politie heeft kort hierop twee mannen als verdachte aangehouden. Een 21-jarige man uit Enschede en een 18-jarige uit Weerselo. Nadien sprak de politie met getuigen en nog een andere jongeman. Ook hij bleek mishandeld door meerdere mensen en zat onder de blauwe plekken. Ook hij heeft aangifte gedaan. De politie heeft die zaak ook in onderzoek.

Getuigenoproep

De politie neemt de zaak hoog op. De gevolgen voor het slachtoffer zijn aanzienlijk. Die man doet zijn werk en staat voor de veiligheid voor zowel de bezoekers binnen als buiten voor deur.

De politie is op zoek naar getuigen en in het bijzonder mensen die dit incident op beeld hebben vastgelegd.

Weet u meer of heeft u beeldmateriaal dat helpend is bij het onderzoek naar deze zware mishandeling? Belt u dan met 0900-8844.