Politie publiceert reactietijden voor gemeente Oldenzaal

Oldenzaal – Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten wij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt ons dit ook meestal. We vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel we er zijn als het er toe doet (onze reactietijden). Daarom publiceren we vanaf nu elke maand op Facebook de lokale cijfers voor jouw gemeente.

In de Infographic kun je zien hoe het met onze reactietijden is gesteld in Oldenzaal. Wij waren in 14 gevallen op tijd. Bij een onwelwording waren wij binnen drie minuten nadat de melding bij de meldkamer binnenkwam al ter plaatse. Ook bij een aanrijding tussen twee voertuigen waren wij na zes minuten op de plek van de aanrijding.
In één geval was een andere hulpdienst (brandweer of ambulance) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig om hulp te bieden. En in twee gevallen bleek al snel dat het om een loos alarm ging.

In twee gevallen waren we niet op tijd. Eén melding betrof een aanrijding. Deze aanrijding leek mee te vallen en werd in eerste instantie niet beoordeeld als een spoedmelding. Toen we ter plaatse kwamen, bleken de slachtoffers toch klachten te hebben waardoor de ambulance met spoed naar de aanrijding is gereden. Bij de andere melding werd de melder lastig gevallen door iemand die voor de woning stond. Wij vinden het vervelend dat we er niet altijd binnen de 15 minuten kunnen zijn en proberen er alles aan te doen om zo snel mogelijk naar de plaats van het incident te komen.

Wij blijven natuurlijk ons best doen om zo snel mogelijk hulp te verlenen daar waar nodig!
CIJFERS INFOGRAPHIC OLDENZAAL
Op tijd 13
Te laat 2
Brandweer of ambulance was er wel binnen 15 minuten 1
Afgebroken inzet 2

(bron: Politie Oldenzaal)