Politie houdt verdachte in Oldenzaal aan voor ernstig zedenmisdrijf in Enschede

Enschede – In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 april is een 28-jarige vrouw slachtoffer geworden van een ernstig zedenincident. Zij is door een onbekende man van haar fiets getrokken aan de M.H. Tromplaan in Enschede.

Omstreeks 3.30 uur kwamen getuigen af op haar hulpgeroep. Deze getuigen zijn vervolgens het slachtoffer te hulp geschoten en hebben getracht de verdachte te overmeesteren.

Ondanks het optreden van de getuigen wist de verdachte te ontkomen. Naar aanleiding van de melding van het incident is een grootschalig onderzoek opgestart waarbij uit verschillende  disciplines van de politie werd samengewerkt.

Dit heeft er toe geleid dat de verdachte woensdagavond in Oldenzaal is aangehouden. De verdachte is een 19-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een TGO (Team Grootschalige Opsporing) onderzoekt deze zaak. Het onderzoek is in volle gang.

Getuigenoproep

De politie verzoekt personen die iets opvallends hebben gezien in de nacht van 3 op 4 april 2018 in de omgeving van de M.H. Tromplaan zich te melden. Dit kan dan via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Wijkagent Coen Klaver is voor vragen in de wijk aanwezig en bereikbaar via 0900-8844.