Persbericht politie: Politie schiet in Hengelo verwarde man in been

Hengelo – Dinsdagmorgen 5 augustus rond 03:30 uur is een 18-jarige verwarde man aan de Noordelijke Esweg in Hengelo door een politiemedewerker in het been geschoten.

Meerdere politie-eenheden waren naar de Noordelijke Esweg gegaan nadat de man vanuit zijn woning bij herhaling de 112 meldkamer had gebeld. Door de herhaaldelijke telefoontjes dreigde de meldkamer onbereikbaar te worden. Bovendien dreigde de man zichzelf iets aan te doen. Dit was voor de politie reden om ter plaatse te gaan.

Nadat op het betreffende adres was aangebeld, kwam de man, die een verwarde indruk maakte, met twee messen naar buiten. Er ontstond een bedreigende situatie die geruime tijd duurde. In deze situatie is door de politie het dienstwapen gebruikt. De man is met een verwonding aan zijn been naar het ziekenhuis overgebracht.

Naar het incident wordt, onder leiding van het Openbaar Ministerie, door de Rijksrecherche een nader onderzoek ingesteld. In het belang van dit onderzoek worden geen nadere details gegeven over de aard van het dienstwapengebruik.

(bron: politie)
(foto’s: 112Oldenzaal.nl