Persbericht brandweer Twente; Zeer grote brand Horecapand Ootmarsum

Ootmarsum – Omstreeks 14.34 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in een horecapand aan de Marktstraat in Ootmarsum. Bij aankomst troffen de eerste eenheden een uitslaande brand aan. Het aanwezige personeel had zichzelf al in veiligheid gebracht. Vanwege gevaar voor brandoverslag naar twee naastgelegen gebouwen en om uitbreiding van de brand te voorkomen schaalde brandweer op naar zeer grote brand.

De brandweer heeft meerdere blusvoertuigen, waterwagens en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. Rond 16.10 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het horecapand is door de brand bijna volledig verloren gegaan. Uitbreiding van de brand naar de naastliggende panden kon worden voorkomen.

De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. Delen van Ootmarsum ondervond korte tijd hinder van de rook.

Tijdens de nabluswerkzaamheden is er in het pand asbest verdacht materiaal aangetroffen. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of dit aangetroffen materiaal inderdaad asbest is. Verspreiding heeft alleen in de directe omgeving plaats gevonden. Verdere afhandeling zal plaats vinden in afstemming met de gemeente Dinkelland. Uit voorzorg is een gespecialiseerd bedrijf alvast begonnen met de opruimwerkzaamheden.

De brand is vermoedelijk ontstaan in de keuken van de horecagelegenheid. De oorzaak van de brand is niet bekend, dit wordt nader onderzocht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

In totaal is de brand door ongeveer 50 brandweermensen uit Twente bestreden. Na verschijning van dit bericht verwacht de brandweer nog enige tijd bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

(Bron: Brandweer Twente)
(Foto: Gijs Huiskes | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!