Persbericht Brandweer Twente: Brand in paardenstal Lattrop

Dinkelland (15 maart 2014) – Bij een grote brand in een paardenstal aan de Frensdorferweg in Lattrop, gemeente Dinkelland, zijn alle paarden gered. De stal is deels verwoest. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Zaterdagavond even na 21:45 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een schuur met paarden aan de Frensdorferweg in Lattrop-Breklenkamp gemeente Dinkelland. Bij aankomst van de brandweer was sprake van een uitslaande brand. De eigenaar had zelf de ongeveer 10 paarden in de stal in veiligheid weten te brengen. In een aantal andere stallen op het terrein zaten nog een twintigtal paarden. Deze stallen zijn niet bij de brand betrokken geraakt. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand om de brand aan alle kanten van de stal te kunnen bestrijden. In de schuur brandde een grote stapel stro. Een groot deel van het dak is door de brand verwoest.

De brandweer heeft door snel optreden de brand na ruim een half uur onder controle gekregen. Daarna is het stro na buiten gebracht en afgeblust. Dit heeft nog geruime tijd in beslag genomen.

Brandweer Twente heeft de brand bestreden met ca. 25 brandweermensen uit Denekamp, Weerselo en Ootmarsum. Ook hebben een 10-tal Duitse collega’s van brandweer Nordhorn assistentie verleend.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

(bron: Brandweer Twente)
(foto’s: 112Oldenzaal.nl)