Overzicht aantal en bijzondere incidenten van Brandweer Twente (Oldenzaal) in 2014

Overzicht aantal incidenten van 2014:

overzicht-2014

Overzicht bijzondere incidenten van het jaar 2014:

Rookmelder wekt bewoner – In de garage van een woning aan de Geelster breekt brand uit, de brand zorgt voor flinke rookontwikkeling. De bewoners liggen te slapen en worden door de rookmelder gewekt. De brandweer is snel ter plaatse en weet schade te beperken. (artikel)

Brand in portiekflat
– Door een brand in een portiekflat aan de Frans Halsstraat worden zes woningen uit voorzorg ontruimd. De brand is uitslaand en vermoedelijk ontstaan in de keuken van een van de woningen. Alle bewoners brengen de nacht elders door. De woning waar de brand is ontstaan, is onbewoonbaar. (artikel)

Brand carnavalswagen de Thijdarren – Als de laatste hand wordt gelegd aan de bouw van een carnavalswagen van de Thijdarren, breekt er brand uit en wordt een deel van de wagen verwoest. De wagen staat in een loods met nog meer carnavalswagens die gelukkig niet beschadigd raken. De brand zorgt voor veel rookontwikkeling. Acht personen ademen rook in, waarvan één persoon ter controle naar het ziekenhuis gaat. (artikel)

Kostbare papegaaien en andere vogels omgekomen bij brand – Een vrijstaande schuur in een woonwijk heeft in de nacht vlam gevat. In de schuur verbleven vogels, allen zijn hierbij omgekomen. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Met die reden zijn een aantal omwonenden tijdelijk uit hun woning gehaald. (artikel)

(overzicht: Brandweer Twente)