Onopgeloste moord op Oldenzaalse Diana Winkel op cold case-kalender

Oldenzaal – De 47-jarige tekenlerares Diana Winkel wordt door haar omgeving omschreven als een sociale vrouw, ze zet zich voor anderen in. Diana belt bijna elke dag met haar moeder in Amsterdam. Als Diana’s moeder haar dochter enkele dagen telefonisch niet te pakken krijgt, maakt ze zich zorgen.

Informatie
Op vrijdag 24 oktober 2008 gaat de zus van Diana daarom met de politie naar Diana’s woning. Ze komen daar tot de verschrikkelijke ontdekking dat Diana dood in de hal van haar woning ligt. Ze was toen al enkele dagen overleden. Ze is door messteken gedood.

Uit politieonderzoek blijkt dat Diana waarschijnlijk zelf de dader heeft binnengelaten. Er zijn meerdere verdachten, onder wie mannen met wie zij een relatie gehad zou hebben. Maar er is niet genoeg bewijs.

De onopgeloste moord krijgt nu een vermelding op de cold case-kalender die vandaag wordt gepresenteerd. Voor het vierde jaar op rij wordt de kalender met 52 zaken verspreid onder gevangenen, in de hoop dat dit waardevolle tips oplevert. Dit jaar ontvangen ook alle tbs-instellingen in Nederland de kalender.

Al meer dan 10 jaar leven nabestaanden met de vraag: waarom en door wie werd Diana vermoord? Heeft u meer informatie? Laat het alstublieft weten.