Oldenzalers aangehouden voor fietsendiefstal

De Lutte – Dinsdag 12 augustus zijn twee mannen uit Oldenzaal aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een fietsendiefstal eerder die middag. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 14.15 uur ontdekte een inwoonster van De Lutte dat haar fiets was weggenomen. Deze stond gestald bij een supermarkt aan de Plechelmusstraat, waar de vrouw boodschappen deed. Toen zij buiten kwam, zag zij dat haar fiets was weggenomen. De vrouw stelde direct de politie en de supermarkt op de hoogte. Bij de supermarkt werden bewakingsbeelden bekeken. Hierop was te zien dat één van de verdachten er op de elektrische damesfiets vandoor ging. Een tweede verdachte reed in een auto weg. Aan de hand van de signalementen van de twee verdachten in combinatie met de auto waarvan het kenteken bekend was, konden korte tijd later de twee verdachten worden staande gehouden op de Begoniastraat in Oldenzaal. De twee mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De gestolen fiets is niet aangetroffen.

Iets gezien van de fietsendiefstal?

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van de fietsendiefstal. Gezien het tijdstip van de diefstal is het goed mogelijk dat iemand hier iets van heeft gezien. Heeft u iets gezien dat met deze zaak te maken kan hebben, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie.

Gestolen fiets

Daarnaast is de gestolen fiets nog niet aangetroffen. Het gaat om een zwarte elektrische damesfiets, van het merk ‘Multi cycle Synirgy-e’. Weet u waar deze fiets nu is, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie.

(Bron: politie)