Oldenzaler raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Oldenzaal – Afgelopen nacht heeft de politie twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een 30-jarige man uit Oldenzaal reed over de Vondellaan in Oldenzaal. Bij hem werd een speekseltest afgenomen die positief testte op drie soorten drugs (THC, AMP en MET). Vervolgens is een bloedproef afgenomen en wordt afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek een proces-verbaal opgemaakt. Tegen deze bestuurder was afgelopen augustus ook al een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs. Dit onderzoek was net binnen en daarvoor kon de bestuurder direct zijn rijbewijs inleveren.

Op de Hanzepoort in Oldenzaal werd een 24-jarige vrouw uit Losser gecontroleerd. Zij bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau 500 UG/L. Omdat ze geen eerdere veroordelingen had besloot het OM een strafbeschikking van 550 euro te treffen.

Beide bestuurders kregen een rijverbod. Bij drugs is dit standaard 24 uur en bij alcohol afhankelijk van de promillage, in dit geval 5 uur. De 30-jarige man mocht sowieso niet rijden omdat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Ook het CBR wordt in kennis gesteld.

(Bron: politie)