Oldenzaalse vleesverwerker verdacht van gesjoemel in Duitsland

Het vleesverwerkend bedrijf in Bad Bentheim waar justitie in Duitsland onderzoek naar doet is eigendom van vleesverwerker Trinity in Oldenzaal. Dat meldt de Telegraaf.

Het bedrijf wordt er van verdacht bedorven pluimveevlees in gehakt te hebben vermengd met goed vlees. Ook zou het bedrijf veterinaire rapporten hebben vervalst en gerommeld hebben met etiketten om deze praktijken te verdoezelen. Er zijn twee doorzoekingen door justitie in het bedrijf geweest. In juni werden er vijf vleesmonsters genomen en uit onderzoek bleek dat in vier gevallen het geteste vlees niet meer voor consumptie geschikt was.

Medewerkers leggen belastende verklaringen af
Eerder deze week meldden diverse Duitse media dat twee voormalige medewerkers van het bedrijf zeer belastende verklaringen hadden afgelegd. Volgens de twee ex-medewerkers werd het ‘groen uitgeslagen, rottende en stinkende’ vlees samen met goed vlees verwerkt in vleeswaren. Die werden zowel op de Duitse als op de buitenlandse markt verkocht. De oud-medewerkers beweren dat ze de directie daar op aangesproken hebben, maar dat ze desondanks de opdracht kregen het vlees toch te verwerken.

Trinity ontkent alle beschuldigingen. Directeur Zantinga geeft in een reactie tegen de Telegraaf aan dat er uitsluitend vers vlees wordt verwerkt. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is op de hoogte van de ontwikkelingen maar zegt nog geen bericht te hebben gekregen van de Duitse autoriteiten. Daarom is het nog niet nodig producten uit de schappen te halen.

(bron: RTVOost)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *